Tietokonehuolto | Puhelinhuolto | Pelikonsolihuolto

PS4 Slim USB-portit ei toimi (Southbridgen vaihto)

Meille tuli huoltoon PlayStation 4 Slim SAE-003 emolevyllä, jonka USB-portit eivät toimi.

Vikakuvauksen mukaan ensin levyaseman puoleinen portti lopetti toiminnan ja myöhemmin myös toinenkin lopetti toimimisen. Tämän jälkeen kun pelikonsolin käynnisti, ilmestyi virheilmoitus “Too many USB devices connected”. 

Posti kuljetti pelikonsolin meille ja selvitin laitteen vikaa tarkemmin. Lue lisää huoltoomme lähettämisestä!

Molempien USB-porttien data+ ja data- linjojen arvot olivat pielessä. Dioditilalla mitatessa jännitepudotus datalinjan ja maan välillä oli noin 0.1V

Vika paikallistui datalinjojen alkupisteelle, eli southbridge -nimiselle sirulle. Tämä siru hallitsee suurta osaa pelikonsolin eri toiminnoista, ja on todennäköisesti vikaantunut.

Teippasin muut southbridgen lähellä olevat komponentit suojaan alumiiniteipillä. Näin muut komponentit eivät ota liikaa lämpöä. Sitten vanha siru juotetaan irti kuumailma-asemalla noin 400C lämmöllä. Piirilevy esilämmitettiin ensin, sillä levy varastoi lämpöä todella tehokkaasti.

Vanhan sirun irroitus
Vanhojen tinojen siivous

Kun vanha siru on juotettu pois, valmistellaan juotospisteet uutta sirua varten. Ensin vanhan tehdastinan joukkoon sekoitetaan uutta tinaa. Sitten juotospisteet puhdistetaan ylimääräisestä tinasta tinaimulangan avulla. Lopuksi kohta puhdistetaan isopropanolilla sekä siihen levitetään ohut kerros fluksia, joka auttaa juottamisessa. 

Uusi ja valmiiksi “pallotettu” siru kohdistetaan tarkasti paikalleen, ja juotetaan kuumailmalla paikoilleen. Työ on tarkkaa ja vaatii kokemusta, että jokainen tinapiste yhdistää kunnolla.

Kun uusi siru on juotettu paikoilleen ja piirilevy puhdistettu ylimääräisestä fluksista isopropanolilla, oli aika mitata datalinjat.

Dioditilassa mitatessa, jännitehäviö data+ ja data- linjojen ja maan välillä oli nyt noin 0.5V luokkaa, joka on normaali lukema.

Pölyjen puhdistuksen ja uuden lämpötahnan asennuksen jälkeen PlayStation laitettiin kasaan ja varmistettiin USB-porttien toimivuus. Kaikki toimi kuten pitikin ja pleikkari rokkaa taas.

Mikäli tarvitset huoltoa, tuo pelikonsoli liikkeeseemme Seinäjoelle, osoitteeseen Kalevankatu 11-13, 60100 Seinäjoki

Voit myös lähettää pelikonsolin meille, suoritamme huollon ja postitamme konsolin takaisin.

Ota yhteyttä meihin ja kysy lisää!

Postitusohjeet

Tarjouspyyntö huollolle

    Shopping Cart