Tietokonehuolto | Puhelinhuolto | Pelikonsolihuolto

Kannettavan oikosulun korjaus

Meille tuli huoltoon Lenovon Legion pelikannettava, jonka vikakuvauksena oli että siinä ei ole mitään eloa. Noh, eloa ei tosiaan ollut yhtään koska kannettava oli täysin mykkä. Latauksen merkkivalokaan ei palanut kun laturin kytki tietokoneeseen.

Ensimmäisenä kokeillaan tietysti helpointa eli pidetään virtanäppäintä 30 sekuntia pohjassa, jolla korjautuu suuri osa vastaavista vioista. Sillä ei ollut vaikutusta, kuten ei myöskään akun irrottamisella.

Piirilevyä mittaillessa löytyi nopeasti oikosulku. Silmin nähden yksi komponentti oli vikaantunut, ja suuri määrä virtaa oli mennyt siitä maihin, jonka vuoksi kondensaattori oli lämmennyt todella paljon ja hiiltynyt osittain.

Kondendsaattori juotettiin irti ja korvattiin uudella, mutta oikosulku jatkui yhä.

Hallitusti syöttämällä pientä jännitettä oikosulussa olevaan linjaan, löytyi lämpökameralla kohta joka lämpenee. Tietokoneessa oli siis myös toinenkin kondensaattori vikaantunut. Tämä vaihdettiin myös uuteen ja tietokone laitettiin kasaan.

Korjausten jälkeen laturin merkkivalo syttyi kun johto oli kytketty. Tietokone saatiin saman päivän aikana taas toimintakuntoon ja pelit jatkuvat!

Tarjouspyyntö huollolle

    Shopping Cart